om oss

Vi är två företagare från byggbranschen som tröttnade på det giftiga alternativen av tryckimpregnerat virke som är standard hos byggvaruhusen. Vi ville ha en produkt som inte slår sig från sommar till höst eller virke som har torkat i ändarna så att hela paket blir ojämna dimensioner.

Vi vill att miljö & kvalite ska stå i fokus. Så vi blickade mot de mer miljövänliga alternativen som finns på marknaden och gjorde en hel del efterforskning. Alternativen som finns uppfyller inte våra krav och dom har generellt sämre rötskydd och är väldigt dyra. Våra tankar gick åt den metod som har använts sedan 1500-talet och som vi vet fungerar än idag, linolja.

Där och då började vår efterforskning om att kunna behandla virke med linolja på ett kostnadseffektivt sätt. Vi kom i kontakt med företaget Selder&co som säljer en raffinerad linolja och med forkning på mer än 25år hade rätt kunskap för att ta fram den produkt vi var ute efter. Vi har idag byggt ihop ett starkt team för att kunna förändra marknaden för tryckimpregnerat virke.

© Copyright Ecotimber